²²

Op donderdag 10 mei 2018, Hemelvaartsdag, vindt voor de 23e keer het Oldtimer Festival plaats in Hoornsterzwaag (Frl).

Ook het Nationaal Bus Museum zal op dit festival vertegenwoordigd zijn met twee oldtimer bussen en een verkoopstand.

Boek Van Omnibus tot Q-link verschenen

In het Nationaal Bus Museum werd vorig jaar het door Beno Hofman geschreven boek “Van Omnibus tot Q-link” gepresenteerd. Dit boek beschrijft de geschiedenis van het busvervoer in Groningen en Drenthe.

Het formaat van het boek is 23 x 28 cm.

Uitvoering: geheel full-colour, rijk geïllustreerd, genaaid gebonden (hard kaft).

Omvang: 112 pagina’s.

Het boek is ook verkrijgbaar in het Nationaal Bus Museum voor  de prijs van € 19,50.

Zet alvast op de kalender!

Op zaterdag 14 april 2018  organiseren we weer de traditionele Museumdag van het Nationaal Bus Museum. Het Nationaal Bus Museum bestaat dit jaar 40 jaar!

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur bent u van harte welkom om eens een kijkje te nemen in ons museum. Er worden diverse historische bussen gepresenteerd en u kunt een ritje maken in zo'n mooie bus van vroeger.

En vergeet vooral uw kinderen niet mee te nemen. Ook zij zullen hun ogen uitkijken.

Oldtimer Klassiekerbeurs in het Fries Congrescentrum te  Drachten van 31 maart tot  en met 2 april as. Het Nationaal Bus Museum zal daar vertegenwoordigend worden met een oldtimerbus en een verkoopkraam.

16 juni 2018: Tweede editie van de 112GroningenDag

De tweede editie van de 112GroningenDag wordt gehouden op zaterdag 16 juni 2018 van 10.00 tot 17.00 uur in MartiniPlaza Groningen. Het doel van de 112GroningenDag is de burger actief kennis te laten maken met hulpdiensten, over hun werk en taak bij een calamiteit en of hulpverlening. En belangrijker, de burger vooral te informeren over preventie en voorkomen van calamiteiten. En natuurlijk is het gewoon een hele plezierige, interessante dag voor jong en oud.

Het Nationaal Bus Museum zal op deze dag ook hier aanwezig zijn.

De GADO 6578 naar Hoogezand

In 1962 schafte de GADO vier DAF/Hainje bussen aan. De 6578 is één van deze vier. Op 8 juni 1978 is deze bus door de GADO afgevoerd.

Via de MUSA is de bus, met als eigenaren de gebr. Van der Spek, bij het NOV te Ouwsterhaule teruggekomen.

Omdat in Ouwsterhaule geen ruimte meer was, is door de gebr. Van der Spek aan het NBM gevraagd of zij de bus onderdak konden verlenen.

Hierop is positief gereageerd en werd de 6578 per dieplader overgebracht naar Hoogezand.

Het plan bestaat om de bus over 2 à 3 jaar te gaan renoveren en hem weer op de weg te brengen. De bus zal wel Hoogezand als thuishaven blijven houden.

Foto's R.v.d.Spek

Op 5 mei is er een unieke gelegenheid om op individuele basis een boottocht te maken door de prachtige Drents Groninger Veenkoloniën. We vertrekken om 11.00 uur vanaf De Bloemert in Midlaren met als eindbestemming Veendam. We hebben de route opgedeeld in twee afzonderlijke etappes en u kunt per etappe reserveren. Busvervoer naar uw opstapplaats is in de prijs inbegrepen. Aan boord kunt u koffie/thee, een broodje of een drankje kopen. Een prachtige prachtige vaartocht tegen een zeer scherpe prijs.

Meer weten? Kijk op:

Het Nationaal Bus Museum is aangemeld voor een klus op zaterdag 10 maart a.s. in het kader van NL Doet.

De klus is: het stofvrij maken van de geëxposeerde  bussen en het schoonmaken van de ramen van de vitrines.

De activiteiten zijn op zaterdag 10 maart 2018 van 09.00 uur tot 16.00 uur bij het Nationaal Bus Museum aan de Produktieweg 13 te Hoogezand.

Aanmelden kan bij Bart Bekkering, directeur Nationaal Bus Museum, 0598-383004 / 06-21891762.

Nationaal Bus Museum

Produktieweg 13